2e editie Breda’s Most Wanted nodigt Bredase Pop-bands uit

november 9, 2016 by in category 1e editie, 2e Editie, Blog tagged as , , , with 0 and 0

Breda’s Most Wanted (BMW) nodigt Bredase Pop-bands uit om zich in te schrijven als deelnemer aan de 2e editie van dit ambitieuze project. Bands met eigen werk en met serieuze plannen om verder te komen in het Nederlands popcircuit krijgen met dit project de kans om zich beter op de kaart te zetten.

Een samenwerkingsverband van The Loads, Mezz, POB, Popcorner en Sound Dog om het popklimaat in Breda aanzienlijk te verbeteren. Deze 5 organisaties nemen het initiatief om een beter platform te creëren voor de gemotiveerde (pop)musici in Breda. De gezamenlijke aanpak zorgt voor meer inhoudelijke en facilitaire ondersteuning, die ten goede komt aan de muzikale, creatieve, zakelijke én commerciële ontwikkeling van jonge talenten uit de stad.

Met BMW als platform wordt het popmuziektalent uit de stad breed bekend en behoort het ‘doorbreken’ van een band/artiest tot de mogelijkheden. Na een succesvolle eerste editie, waarin 5 bands een belangrijke ontwikkeling hebben doorgemaakt, is de meerwaarde gebleken van de samenwerking in BMW.

Middelen die worden ingezet om tot resultaat te komen zijn; coaching, begeleiding en het aanreiken van tools die nodig zijn voor meerdere aspecten van het musiceren. Denk hierbij aan muzikaliteit, creativiteit, techniek, compositie, arrangeren, collectief denken, samenwerken, commercieel, zakelijk, imagebuilding, performance, stilistisch en andere verwante noodzakelijke skills.

Zo zijn beroepsmusici Stefan Siwabessy (o.a. Waylon) en Boudewijn Bonebakker (Gingerpig, vm. Gorefest, Rock City Institute Eindhoven) als coach bij het project betrokken. Voor het zakelijke en marketing gedeelte wordt o.a. pr/marketing afdeling van de NTB bij het project betrokken.

Bands die willen meedoen kunnen zich aanmelden via: aanmelden@bredasmostwanted.nl

Het inschrijvingsformulier vind je hier : http://bredasmostwanted.nl/inschrijving/

Uit de aanmeldingen worden uiteindelijk 4 bands gekozen. Voor de bands die als deelnemer gekozen wordt is de bijdrage per bandlid € 100,-. Daarvoor krijgen de bands o.a. een gratis repetitie ruimte gedurende het project en volgen zij natuurlijk ook een professionele coaching traject.  Daaraan zijn ook optredens op muziekpodia gekoppeld. Vooral ook de motivatie en creativiteit van de bands zijn belangrijke criteria voor de selectie.

Voor bands die graag meer willen weten is op vrijdagavond 18 november van 19.30 tot 21.30 een informatie avond met de organisatie van BMW in The Loads aan de Industriekade 5 in Breda. Info: lfm.van.lieshout@breda.nl

 

logoresize700