Breda’s Most Wanted Showcases

april 10, 2016 by in category 1e editie, Blog tagged as , , , with 0 and 0

Op zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 vinden de Breda’s Most Wanted Showcase optredens plaats, en dat is precies één jaar na de officiële start. Op 16 april 2015 hebben de vijf Bredase culturele instellingen Mezz, POB, Popcorner, Sound Dog en The Loads de handtekeningen onder het convenant gezet, waarna Breda’s Most Wanted echt van start is gegaan. Breda’s Most Wanted is er ter ondersteuning van de Bredase popmuziek talenten. In het traject 2015 – 2016 zijn de bands At First, Grandview Avenue, MacSwordfish, Silence en The Last Barricades aan de slag gegaan, en hebben inmiddels via meerdere workshops en bandcoaching-sessies een slag gemaakt, en dit laten 4 van de 5 bands maar wat graag zien tijdens dit Breda’s Most Wanted Showcase weekend! De optredens vinden plaats op 4 van de 5 podia die zich aan Breda’s Most Wanted verbonden hebben, te weten café De Bommel, De Bruine Pij, Het Hijgend Hert, Publieke Werken en De Speeltuin. Verder worden de optredens mede mogelijk gemaakt door Dijkmans Muziek, en kan Breda’s Most Wanted rekenen op de steun van De Kunstbalie, VSB Fonds en Prins Bernhard Cultuur Fonds.

posterbmw

At First_1

At First –Publieke Werken 16 april 2016, 21.30 uur (let op deze locatie is gewijzigd)
At First creëert een eenheid uit een mix van verschillende invloeden die variëren van Led Zeppelin tot Halestorm en Rage Against The Machine. Dit uit zich in de vorm van harde en rauwe alternatieve rock/metal gevuld met vuur en dynamiek. Hierdoor ontstaat op het podium een tsunami van geluid en energie die iedere zaal doet beven! De band is begin 2015 opgericht in Breda door zangeres Jamie Jochems en drumster Eva de Brouwer. De naam At First slaat op de eerste ontmoeting van alle bandleden, waarbij de muzikale vonk gelijk oversloeg en nooit meer weg is gegaan. De band bestaat verder uit bassist Barry Bressers, slaggitarist Davy Knobel en sologitarist Youri Valentijn. Na het behalen van de tweede plek van de 3e Bredase PopRock Bandwedstrijd hebben ze in september 2015 hun ‘The A-Broad Recording Session’ opgenomen en digitaal in eigen beheer uitgebracht. Inmiddels hebben ze al in poppodia Mezz Breda en Gebouw T in Bergen Op Zoom opgetreden en hebben ze hun radiodebuut gemaakt. Tijdens hun opvallende optreden op het Nu&Straks Festival 2015 in Tilburg, is een videoclip voor hun nummer ‘Listen’ gemaakt. Eind 2016 zullen ze de studio induiken om hun debuut EP op te nemen.

Silence_1_0

Silence – Het Hijgend Hert 16 april 2016, 23.00 uur

Al sinds de oprichting in 2011 zoekt de formatie Silence in de huidige wirwar van beschikbare stijlen en stromingen naar haar eigen geluid. Met het toetreden tot Breda’s Most Wanted heeft de band eindelijk de juiste richting gevonden, waarna er hard gewerkt is aan het concept waar Silence nu voor staat: The Silence Family. Gitarist Jan-Pieter Rooij vertolkt hierin de rol van man en vader van het gezin die zich min of meer gevangen voelt in zijn eigen bestaan. Toetsenist Stijn Rombouts is de jongste telg, die nog vol met dromen zit en zich niet druk hoeft te maken over wat er om hem heen gebeurd. Zangeres Daida Voorneman vertolkt de rol van de vrouw en moeder, die de vrolijkheid zelve is en niets liever wil dan het hebben van een one big happy family. Drummer Ruben van der Horst maakt het gezin compleet als de rebelse tiener zoon, waarbij een gouden toekomst aan de horizon gloort maar die zijn tijd liever verspilt aan foute vrienden met dito invloeden. Het geluid van de band laat zich omschrijven als progressive pop, en inspiratie wordt gehaald uit de muziek van onder andere The Beatles, Chopin, Nevermore, Floor Jansen, Beethoven, Joe Bonamassa en Fleetwood Mac. Als je altijd al opzoek bent geweest naar een mix van pop, rock, blues, metal en klassieke muziek, dan is Silence precies wat je zoekt!

2016-04-17_Grandview_Avenue_by_Melvin_Maksoedi

Grandview Avenue – De Bommel 17 april 2016, 16.00 uur

Nog maar een jaar geleden kruisten de paden van vijf muzikanten, zangeres Sanne Mieloo, gitaristen Paul Krempel en Steven Schneijderberg, drummer Niels Deijkers en bassist Rogier van Besouw, waarna ze besloten te blijven hangen op Grandview Avenue. Een gemeenschappelijke voorliefde voor 80’s electro, pop, rock, freaky en heftig gemoduleerde soundscapes verbindt de bandleden met elkaar. Bij de eerste paar optredens kon het publiek al niet stil blijven staan, en tijdens Cultuurnacht Breda 2016 speelden ze de kleine zaal van poppodium Mezz al plat via het concept van silent disco en bijpassende visuals. Eerdaags wordt het debuutalbum The Game Is On uitgebracht, waarop de muziek van deze band zich beweegt tussen deephouse en rock. Hoopvolle dromen en donkere realiteit smelten samen tot goed meezingbare tracks, gedrenkt in een opzwepende mix van electro en stevige gitaren. Met het debuutalbum neemt Grandview Avenue de eerste stap om naast energieke live shows een plaat uit te brengen die van het begin tot het eind overtuigt.

MacSwordfish_by_MotelMediaManagement_0

MacSwordfish – De Bruine Pij 17 april 2016, 17.30 uur

Rauw, persoonlijk en verrassend, dat is de muziek van MacSwordfish. De band bestaat uit zanger en gitarist Victor Wasser, gitarist Casper Heystee en drummer Mark van Reusel. Met inspiratiebronnen als The White Stripes, Triggerfinger en Band Of Skulls maakt dit trio op geheel eigen wijze eigenzinnige bluesrock. Gebonden door hun gezamenlijke liefde voor rauwe en oprechte muziek, spelen de heren inmiddels shows door heel het land. Van de grotere poppodia tot aan festivals en van kleine kroegen tot zelfs in chique theaters. De band is uniek vanwege het grote geluid dat de ze neerzet, met slechts drie man en zonder de ondersteuning van een basgitaar. Na het digitaal uitbrengen van de self-titled demo ep in 2011 begon het avontuur voor de band, wat leidde tot vele optredens. Ook was de band in 2012 één van de twee finalisten van de landelijke Red Bull Bedroom Jam wedstrijd. In 2014 werd de ep Instigator uitgebracht. De videoclip van het titelnummer is inmiddels meer dan 2500 keer bekeken op YouTube. 2015 stond vooral in het teken van het schrijven van nieuwe nummers, welke tijdens het zeer succesvolle optreden als officiële afsluiter van de 20e POBparade tot bloedens aan toe werden gespeeld en vol enthousiasme werden ontvangen door het massaal toegestroomde publiek.

 

Breda’s Most Wanted Showcases

Zaterdag 16 april 2016:

At First in De Speeltuin (21.30 uur)

Silence in Het Hijgend Hert (23.00)

Zondag 17 april 2016:

Grandview Avenue in De Bommel (16.00)

 MacSwordfish in De Bruine Pij (17.30 uur)

Entree is overal geheel gratis.