VERSLAG EERSTE WORKSHOP DAG: At First

januari 4, 2016 by in category Blog tagged as , , , with 0 and 0

Workshop Stefan Siwabessy

Zondag 6 December 9, 2015

Het moment was dan eindelijk daar! We zouden met At First onze eerste workshop krijgen via Breda’s Most Wanted. Iets waar we al heel lang naar uitkeken, omdat we als jonge band natuurlijk alle feedback goed kunnen gebruiken.

Breda’s Most Wanted pakte gelijk goed uit met haar eerste workshop. Deze kregen we namelijk van niemand minder dan Stefan Siwabessy! Stefan is bandleider en gitarist van Waylon. Een band die veel hits onder zijn naam heeft staan, zoals ‘Wicked Way’, ‘The Escapist’ en ‘Love Drunk’. Een paar maanden geleden hadden we hem nog met een aantal bandleden van At First op het podium zien rocken op Appelpop. We hadden toen echt niet verwacht dat we ooit met hem in een repetitieruimte zouden zitten. Stefan geeft ook gitaarles en popgeschiedenis aan de Herman Brood Academie. Dit merkten we wel aan hem, omdat hij ook goed kon uitleggen wat hij precies bedoelde.

De workshop werd gehouden bij Sounddog Breda. Eén van de organisatie die Breda’s Most Wanted realiseert. We mochten van tevoren even inspelen in de repetitieruimte en na een tijdje kwam Stefan binnen. Hij stelde zichzelf aan ons voor als ‘Steef’. Hij kwam heel relaxed en sympathiek over. Dus ik was eigenlijk al gelijk niet zenuwachtig meer om te spelen, haha.

Stefan gaf ons onder andere tips over de samenwerking tussen de bas, drums en gitaren. Hij zei ons dat we rekening moeten houden wanneer de bas met de drums mee moet gaan en wanneer met de gitaren. Als je dit op een goede manier afwisselt, kun je de muziek namelijk spannender maken en een extra ‘punch’ geven. Ook gaf hij ons tips over dynamiek. Hierin mogen we eigenlijk best nog wel wat meer overdrijven dan we nu al doen. Stefan zei wel dat we dit al heel goed deden, dus dit was een mooi compliment! We hebben trouwens ook nog even een live fragment van onszelf moeten terugbekijken. Best confronterend om te zien. We zagen namelijk dat ik, als leadzangeres, echt te weinig het podium opeis. Dus, dat ga ik vanaf nu meer doen! Ik beloof de bandleden van At First dat ik iedere centimeter van het podium op zal eisen. (Jullie zijn gewaarschuwd, haha)

Ook bij ons eerste optreden in het nieuwe jaar, op 16 januari  in café Jaxx, Roosendaal!

At_First