VERSLAG EERSTE WORKSHOP DAG: MacSwordfish

januari 4, 2016 by in category 1e editie, Blog tagged as , , , , , with 0 and 0

Eerste BMW-workshop :Stefan Siwabessy

Zondag 6 december 2015

Door Victor Wasser

Op een rustige zondag vertrokken wij (Casper, Mark, Joshua & Victor), ieder op eigen gelegenheid, richting de SoundDog. Elk van ons vol nieuwsgierigheid over wat we konden verwachten. We wisten dat we een workshop zouden krijgen van Stefan Siwabessy (o.a. gitarist van Waylon) en dat we ongeveer 2 uur de tijd kregen om met hem te overleggen over onze muziek, de industrie en de PR. We waren benieuwd naar zijn verhalen, maar voornamelijk zijn oordeel over de muziek. Zenuwen zijn een groot woord, maar gepaste spanning omschreef de sfeer beter. We verzamelden voor de SoundDog. Gear uitladen en naar binnen. Daar stond Leo van Lieshout om ons te verwelkomen en onze repetitieruimte te wijzen. Wij gingen alvast opbouwen aangezien het nog geen 1 uur was.

Om 1 uur werden we door Leo uitgenodigd om voorgesteld te worden aan de bandcoaches, Boudewijn Bonebakker (Gingerpig) en Stefan Siwabessy. Met Boudewijn hebben we de volgende sessie. Na deze officiële kennismaking en start van de workshop gaan we naar de repetitie ruimte. Hier vertelt Stefan eerst kort over zijn eigen ervaring in het algemeen. Hoe de industrie werkt, wat muzikaal interessant gevonden wordt etc. Gaande het gesprek werd dit steeds meer verbonden aan de huidige stand van zaken binnen de band. Stefan redeneerde vanuit een filosofie die ons allen aansprak: “De basis moet goed zijn, wanneer dan ook.”. Dit gold voor de muziek, maar vooral ook voor de materialen. Na een analyse van de bandsituatie was het tijd voor een welverdiende pauze waarna het tweede deel van de workshop begon.

We liepen de repetitieruimte in en overlegden wat we zouden gaan spelen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een aantal nummers uit ons nieuwe repertoire. Stefan luisterde hier aandachtig naar en kon onze muziek erg waarderen. Toch, zonder het af te kraken, had hij kleine opmerkingen. Feedback. Door minimale aanpassingen, aan onder andere de dynamiek, wist Stefan de kleur van de song nog beter naar voren te brengen. Wij waren erg verrast en onder de indruk en na 2 uur met Stefan gepraat en overlegd te hebben waren wij allemaal weer een stuk wijzer over muziek en vooral ook over het leven van (en als) muzikant.

IMG_5733

IMG_2830