Verslag eerste workshop dag: The Last Barricades

december 7, 2015 by in category 1e editie, Blog tagged as , , , with 0 and 0

Workshops

Zondagmiddag 6 december. Na een chocoladeletter als ontbijt ben ik onderweg naar de eerste workshop van Breda’s Most Wanted. Wat ik precies moet verwachten weet ik niet, enkel dat ik bij Sound Dog een man genaamd Boudewijn Bonebakker ga ontmoeten. Een vlug rondje internetten op de naam leert mij dat hij zowel zanger als gitarist is van bands getiteld Gorefest en Gingerpig.

We stappen de oefenruimte binnen waar het gaat plaatsvinden. Onvoorbereid. Het enige wat mij geruststelt is het vertrouwde gezicht van de barman die als publiek is aangeschoven op een gitaarversterker. Door het gebrek aan andere zitplaatsen nemen wij als band maar plaats op het verhoogde drumpodium. Recht tegenover ons gaat Bonebakker zitten. Hij houdt zijn jas aan. Ondertussen fluistert onze gitarist in m’n oor dat hij blijkbaar al iets op onze facebook pagina had gecheckt, en wat in de trant van ‘new wave post punk-achtig’ had laten vallen. Dat we een andere richting in zijn geslagen sinds het vertrek van onze zanger (*) valt dus kennelijk al op.

Verstandig is om boekhouder te worden” aldus onze docent. Wat volgde was een pittig maar verhelderend verhoor over doelen stellen, rolverdeling en discussiëren binnen een band. We zullen daar daadwerkelijk iets aan moeten doen want een sessie als vanmiddag zal zich over een aantal maanden nog herhalen. Na een korte rookpauze werd het dan eindelijk tijd om wat te laten horen. Onmiddellijk wist Bonebakker de ritmesectie nog strakker te krijgen en de gitarist werd geattendeerd op het gebruik van zijn effectpedalen. En welke pedalen hij natuurlijk echt zou moeten hebben. Het is een apart slag volk die snarenplukkers, maar de beste man had een punt. De middag vloog om en we kijken nu al uit naar de volgende workshop.

Getekend,

THE LAST BARRICADES

* BEN JIJ FRONTMAN MATERIAAL EN KAN JE OOK ECHT ZINGEN? Stuur een mailtje naarthelastbarricades@gmail.com of benader ons via http://www.facebook.com/thelastbarricades