BANDS

Jaarlijks volgen gemiddeld vier bands het traject van Breda’s Most Wanted. Lees hier welke bands er al hebben deelgenomen.

TerraDown (2018)

 

Geen standaard metalband die zich focust op een bepaald genre. Harde, melodische metal, afgewisseld met hardrock riffs en een ruwe stem; epische teksten en zwaar gebrul.

  TerraDown op Facebook

Spiritbox (2018)

 

Vijf muzikanten uit Breda vormen sinds 2017 de indieband Spiritbox. Samen maken ze duistere, mysterieuze liedjes die worden bevolkt door onder meer geestverschijningen, kannibalen, Western outlaws, femmes fatales en vliegende inktvissen. Spiritbox maakt soundtracks over en afkomstig uit deze eigenzinnige wereld, waarin kwetsbaarheid en melancholie voortdurend op gespannen voet verkeren met op de loer liggende explosieve uitbarstingen.

  Spiritbox op Facebook

Anne Nederhoed (2017)

Anne Nederhoed is een singer-songwriter die zingt en schrijft over de grote levensthema’s: de dood, liefde, verlies etc. Haar ingetogen gitaarspel en rake teksten zorgen voor nummers waar je wel naar móét luisteren. Dit in combinatie met haar jonge voorkomen zorgt voor een verrassend contrast op het podium. Ze neem je met haar Engelstalige pop-folk nummer mee in haar verhaal en trekt je heel even in haar wereld.

  Anne Nederhoed op Facebook

Löna (ex-Delusionals) (2017)

Löna, voorheen bekend onder de naam Delusionals is een all-girl band die niet in een hokje te plaatsen valt. Dreamy altrock met een snufje pop en hier en daar psychedelische accenten. Zwevende vocalen, dansend op geheimzinnige synthesizers en zingende gitaren. Dit allemaal op een ijzersterke bodem van intelligente en creatieve drumpartijen.

  Löna op Facebook

Fools Never Differ (2017)

Met een ijzersterke samenzang creëert Fools Never Differ must-hear eerlijke akoestische rock zonder pretenties. Ontspannen, ervaren en gezond nonchalant. Met eigen werk uit de ziel en eigenzinnige covers uit het hart vormen de broers Crielaard een uniek duo met een performance die staat als een huis.

 Fools Never Differ op Facebook

Hilton Dive (2017)

Hilton Dive is een Nederlandse metal band werd opgericht begin 2008 door bassist Michael van Loon, drummer Gijs Joosen, gitarist en zanger Pim van Zuilen en gitarist Koen Koniuszek. De drijfveer achter deze enthousiaste groep heavy metal vrienden is het verlangen om een unieke rauwe mix van zware stijlen zoals trash, sludge, death en post-hardcore metal. De belangrijke muzikale invloeden van de groep zijn Cult of Luna, Mastodon, Opeth, Red Fang, Pantera en Slayer.

 Hilton Dive op Facebook

Windup Space (2017)

Windup Space weet op geniale wijze rauwe emoties te verpakken in sterke songs. Met ingetogen, sfeervolle melodieën vindt de band moeiteloos de weg naar het hart van de luisteraar, om vervolgens keihard uit te halen met felle, venijnige riffs. Dit zorgt voor een dynamische en melancholische sound, die doet denken aan de alternatieve rock van Biffy Clyro en The Smashing Pumpkins met emo invloeden van Brand New en Basement.

 Windup Space op Facebook

At First (2016)

At First is een enthousiaste, energieke en jeugdige hardrockband. Rustige, gevoelige en groovy nummers worden vlekkeloos afgewisseld met energieke harde nummers met snelle gitaarriffs en stevige drumpartijen, waar de passie vanaf vliegt. Drummer Eva de Brouwer en bassist Barry Bressers zorgen voor de solide basis waar gitaristen Davy Knobel en Youri Valentijn zowel de melodieën als solo’s over- en doorheen weven. Jamie Jochems maakt als zangeres en frontvrouw het geheel compleet.

At First op Facebook

Grandview Avenue (2016)

Met hun originele mix van stijlen, lekker in het gehoor liggende muziek en krachtige zang laat Grandview Avenue iedereen lekker meestampen op hun beats, licks en pakkende melodieën. De band bestaat uit zangeres en toetsenist Sanne Mieloo, bassist Rogier van Besouw, gitaristen Paul Krempel en Steven Schneijderberg en drummer en percussionist Niels Deijkers. Deze laatste drie nemen ook de achtergrondzang voor hun rekening en het inprogrammeren van de diverse elektronica.

Grandview Avenue op Facebook

MacSwordfish (2016)

Rauw, persoonlijk en verrassend, dat is de muziek van MacSwordfish. Gebonden door hun gezamenlijke liefde voor rauwe en oprechte muziek, smelt dit trio genres zoals stonerrock, surf en psychedelica samen tot dansbare, eigenzinnige bluesrock. En dat slechts met z’n drieën en zonder de ondersteuning van een basgitaar. Mark van Reusel neemt de drums voor zijn rekening. Victor Wasser de zang en slaggitaar en Casper Heijstee de sologitaar. De combinatie van een eigen stijl en het brede geluid is een formule die MacSwordfish’ muziek voor een gevarieerd publiek aantrekkelijk maakt.

MacSwordfish op Facebook

Silence (2016)

Silence was een band die zich op een tweesprong op haar muzikale weg bevond; waarbij de richting van de alternatieve, progressieve rock op dit moment de grootste aantrekkingskracht op het vijftal uitoefende. De band bestaat uit gitaristen Ruben van der Horst en Jan-Pieter Rooij, toetsenist Stijn Rombouts en zijn zus Evelien Rombouts op basgitaar en zangeres Daida Voorneman.

  Silence op Facebook

The Last Barricades (2016)

The Last Barricades is een Bredase popband die begin 2015 werd opgericht, bestaande uit zanger Daniël van Daalen, gitarist Ruben Schimmel, bassist Lennard Schoonheim en drummer Ivo van Ginneken. Dit viertal durft als geen ander in deze zeer drukke en rumoerige tijden de rust en ballans in de muziek op te zoeken en uit te diepen.