Interview Lynsey Carli

januari 16, 2020 by in category Blog, Uncategorized with 0 and 0

“De chemie binnen bands is een speciaal en uniek ding”

Zangeres, docent en zangcoach Lynsey Carli gaf zondagmiddag 1 december een sessie bandskills en vocal coaching aan twee van de bands van Breda’s Most Wanted! Lynsey is geen onbekende bij Breda’s Most Wanted, tijdens vorige edities werkte de zangcoach ook al samen met bands om hun podium skills te verbeteren.

Lynsey begon haar carrière als zangdocente op de Nieuwe Veste, startte daarna haar eigen vocal coaching praktijk en geeft vocal coaching en bandskills lessen op zowel Rock City Institute in Eindhoven als Herman Brood Academie in Utrecht. Ze geeft daarbij ondersteuning op de technische facetten van de band, hun podiumpresentatie, interpretatie en dynamiek. Door haar eigen ervaringen als zangeres en haar studie in lichte muziek op Codarts in Rotterdam kan ze goed door de performance van de bands heen kijken en passend advies geven. Dit komt goed van pas tijdens haar sessies van Breda’s Most Wanted, maar ook bij haar lessen bij Hit The North; tijdens dit traject worden negen artiesten voorbereid op hun optreden op Eurosonic Noorderslag. Bij beide projecten zie je hetzelfde enthousiasme van de bands; de ambitie om overal te spelen waar ze kun spelen en om door te groeien, iets wat tegenwoordig niet makkelijk is voor de meeste artiesten.

In de tijd dat Lynsey actief bezig was als zangeres werden overal in cafés en podia artiesten geprogrammeerd, iets dat steeds minder wordt volgens haar. Ze wil deze opkomende bands dan ook graag helpen om hun niveau te verbeteren en ondersteuning te bieden bij de beginselen. Ze vindt dat bands meer moeten geloven in hun eigen kunnen, dan kom je er namelijk wel. Zodra je van je podiumangst afkomt wordt alles ineens makkelijker. Het kan soms ook even duren voordat je een band vindt waarvan alle neuzen dezelfde kant op staan. De chemie binnen bands is een speciaal en uniek ding en zodra je een groep mensen vindt die net zo hard willen werken als jij kun je alle obstakels en ruzies overwinnen. Geef dus niet op als het even niet lukt!