PROGRAMMA 2019 – 2020

Elk jaar verzorgen we een divers programma met workshops. Lees hier wat de bands dit jaar gaan doen.

Optreden Breda Barst

Op 14 september speelden de bands in de openlucht op de Breda Barst Future Stage! Dit was hét moment voor het publiek om kennis te maken met de nieuwe deelnemers van Breda’s Most Wanted.

Foto door Joost Keet

Foto door Joost Keet

Bandcoaching door Steef Siwabessy

Steef Siwabessy is al tien jaar bandleider en gitarist van Waylon en is al enkele jaren een vaste waarde binnen Breda’s Most Wanted. Als bandleider weet hij als geen ander hoe het is om op het podium te staan. Hij geeft de bands tips over hun ‘podiumpresence’ en de technische aspecten van hun muziek.

Studiobezoek aan Studio Sandlane

De bands gaan op bezoek bij Studio Sandlane in Rijen waar onder andere Ayreon, Epica en Navarone eerder hun muziek opnamen. Hier krijgen ze een rondleiding door de studio en uitleg over het opnemen van muziek, het produceren van tracks en studiotechniek.

@ Studio Sandlane Recordings

@ Studio Sandlane Recordings

Bandcoaching Vocals door Lynsey Carli

Lynsey Carli is docente aan de Herman Brood Academie en Rock City Institute. Tijdens haar workshop bandcoaching geeft ze vooral aandacht aan de zang binnen de band. Door haar eigen ervaringen als zangeres en haar studie in lichte muziek op Codarts in Rotterdam kan ze goed door de performance van de bands heen kijken en passend advies geven. Ze geeft daarbij ondersteuning op de technische facetten van de band, hun podiumpresentatie, interpretatie en dynamiek.

Voor haar sessie vertelde Lynsey ons over haar ervaringen in de muziekindustrie en waarom ze het belangrijk vindt om muzikanten te helpen! Lees het interview hier. 

Workshop doelgroepen bereik en strategie door Jasper van den Dobbelsteen

Jasper van den Dobbelsteen is de eigenaar van het platenlabel Royal Label Records en managementbureau The Hidden Track. Hij werkt hier met artiesten als Mercy John, Rosemary & Garlic en JW Roy. Hoe haal je meer uit je carrière en zet je je social mediapagina’s goed in? De bands krijgen een tipje van de sluier om hun fans beter te bereiken met hun content.

Showcase in muziekcafé de Bruine Pij

Op zondag 9 februari gooien we de bands weer in het diepe! Dit is het moment waarop ze extra podiumervaring op doen. Ze gebruiken dit optreden als leermoment om hun technieken en tips toe te passen in de praktijk. Want laten we eerlijk zijn, optreden voor een publiek is toch net iets anders dan in een lege studio.

Optreden in MEZZ

De bands sluiten op zaterdag 9 mei hun traject af met een spectaculair optreden in de Jupiler Zaal van MEZZ. De bands halen alles uit de kast en laten op deze avond zien waar ze de afgelopen maanden zo hard voor hebben gewerkt. Bereid je voor om weggeblazen te worden!